Gin tasting… wel eens wat anders dan een wijn- of whisky tasting, maar daarom niet minder interessant. We wisten niet wat we ons er moesten bij voorstellen en ook de opkomst was blijkbaar een succes. Meer dan 20 geïnteresseerden kregen 10 gins te proeven. Dat er zoveel verschil in was, had ik nooit gedacht! En dat er een keuze zou zijn tussen 500 gins in totaal, nog veel minder! Om het even simpel uit te leggen, hebben de Engelsen rond 1600 de Jenever ontdekt in de Nederlanden. Engelsen, zouden geen Engelsen zijn, indien ze het lekkere goedje, dat ze hebben leren kennen “oversees”, naar eigen believen op smaak zouden brengen. Het geschiede zo… en “Gin” ontstond. Dat er de dag van vandaag wel in elk land een eigen gin terug te vinden is, was voor mij nieuw. En wat nog nieuwer was, … je kan gin indelen in 4 flavours. Van elke flavour kregen we dan ook het verschil te proeven. De “citrus” gin, de zoetere gin, de florale gin en de kruidige. Elke gin hangt er wel ergens tussen. Onze voorkeur ging uit naar een gin die bengelt tussen de kruidige en de citrus versie, een Belgische Biercee en een Spaanse Gin Mare. Eén van de ingrediënten van de Biercee gin was duidelijk de cacao. Super lekker! De Gin Mare daarentegen, deed het met zijn ingrediënten van rozemarijn, olijven, tijm en basilicum, zeker niet minder goed. Met de respectievelijke “natuurlijke” tonics werden ze op smaak gebracht, waarin dan ook weer verschillende smaken bestaan, zoals de neutrale tonics, de aromatische en de fruitige. Voor elk wat wils dus!
0 Comments
|
Archives
May 2021
BloggenInteressante topics geef ik graag mee met eender wie mijn website bezoekt. You like it or you hate ;-) Categories |